O‘ZBEKISTON IQTISODIYOTINI RIVOJLANTIRISHDA SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARINI JORIY ETISH ISTIQBOLLARI - Maxmudov Anvarjon Maxmudovich; Abduhalilov Muhammadali (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada O‘zbekistonda sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining shakllanishi, rivojlanish tendensiyalari va ularning iqtisodiyot tarmoqlariga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida SI texnologiyalarining ishlab chiqarish unumdorligini oshirishdagi o‘rni, boshqaruv qarorlarini qabul qilishdagi ahamiyati va xizmatlar ko‘rsatish sifatini yangi bosqichga olib chiqishdagi roli yoritib berilgan. Shuningdek, mamlakatda SI ekotizimini rivojlantirishga ta’sir etuvchi asosiy omillar, davlat siyosati va raqamli infratuzilmani modernizatsiya qilish masalalari ko‘rib chiqiladi. Maqolada kiberxavfsizlik, axloqiy normalar va kadrlar tayyorlash bilan bog‘liq muammolar tahlil etilib, SI tizimini samarali tatbiq etish bo‘yicha amaliy takliflar ishlab chiqilgan.