RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA MOLIYAVIY BARQARORLIKNING TA’MINLANISHI: NAZARIY ASOSLAR VA AMALIY YOʻNALISHLAR - Maxmudov Anvarjon; Ibroximov Samodilbek Farhodjon o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur magolada raqamli iqtisodiyotning jadal rivojlanishi sharoitida moliyaviy barqarorlikka ta’sir etuvchi omillar, muammolar va ularni boshqarish mexanizmlari tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalar, ayniqsa, raqamli to’lov tizimlari, kriptovalyutalar va fintech xizmatlari moliyaviy tizim barqarorligiga qanday tahdid va imkoniyatlar olib kelishi ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek maqolada rivojlanayotgan davlatlar xususan O’zbekiston kontekstida moliyaviy infratuzilmani raqamlashtirishning makroiątisodiy oqibatlari tahlil qilinib siyosiy va tartibga solish yondashuylari taklif etilgan.