ASRLAR OSHA SOʻZLAGAN TARIX - TEMUR QOʻRGʻONI - Alisher Mamajonov; Beknazar Kudaynazarov (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Qirgʻiziston Respublikasi Jalolobod viloyati Bozorqoʻrgʻon tumani hududida joylashgan va xalq orasida “Amir Temur qoʻrgʻoni” nomi bilan mashhur boʻlgan tarixiy hududning geografik joylashuvi, kelib chiqishi va tarixiy ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, ushbu hududning Markaziy Osiyodagi harbiy-strategik oʻrni, savdo yoʻllari bilan bogʻliqligi hamda zamonaviy turizmni rivojlantirishdagi imkoniyatlari ilmiy jihatdan yoritilgan.