SIRT TARANGLIK KUCHI - Mamatova Go’zaloy Jo‘ramirzayevna; Davlatova Ruxshona Ibrohimjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada sirt taranglik kuchining fizik mohiyati, uning kelib chiqish sabablari va amaliy ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, sirt taranglik hodisasi kundalik hayot, biologik tizimlar va texnikadagi namoyon bo‘lishi misollar asosida tushuntirilgan. Maqolada formulalar va ularni hisoblash usullari ham keltirilgan.