BANK VA KREDIT MUASSASALARINI RIVOJLANTIRISHDA MAHALLIY INVESTITSIYALARDAN SAMARALI FOYDALANISH - Maxmudov Anvarjon; Abduraximov Abdulloh Qodirjon oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.Ushbu maqolada O’zbekiston bank va kredit muassasalarini rivojlantirishda mahalliy investitsiyalardan samarali foydalanish masalalari tahlil qilib chiqdim.. Markaziy bank 2025-yilgi statistik ma’lumotlari asosida bank tizimining joriy holati baholangan, mahalliy investitsiyalarni jalb etishning asosiy yo’nalishlari hamda amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan ekan. Maqolada esa bank aktivlari, kredit portfeli va depozit bazasining o’sish sur’atlari ko’rib chiqib ayta olamanki, mahalliy sarmoyalarning bank kapitalizatsiyasiga ta’siri keng qamrovli, ta’sirli deya olaman.