BANK TIZIMIDA SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI - Muqimova Manzura Komil qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada bank tizimida sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanishning samaradorligi, raqamli transformatsiya jarayonida bank xizmatlarini rivojlantirish, risklarni boshqarish hamda mijozlarga xizmat ko‘rsatish sifatini oshirish masalalari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari sun’iy intellekt texnologiyalarini bank tizimiga joriy etish operatsion samaradorlikni oshirish, kredit risklarini kamaytirish va moliyaviy xizmatlarni optimallashtirishga xizmat qilishini ko‘rsatdi.