MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA INKLYUZIV TALIMNI RIVOJLANTIRISH BOSQICHLARI VA UNING AHAMIYATI - Komolxoʻjaeva Sevara Shuhratovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida inklyuziv ta’limni joriy etishning nazariy va amaliy asoslari tadqiq etiladi. Inklyuziv ta’limni rivojlantirishning asosiy bosqichlari — normativ-huquqiy bazani shakllantirishdan boshlab, pedagog kadrlarning tayyorgarligini oshirish va moslashuvchan o‘quv muhitini yaratishgacha bo‘lgan jarayonlar tahlil qilinadi. Shuningdek, alohida ta’lim ehtiyojlariga ega bo‘lgan bolalarning ijtimoiylashuvida inklyuziv yondashuvning ahamiyati va jamiyatdagi integratsiya jarayonlariga ta’siri yoritib berilgan.