QASHQADARYO VILOYATI TOG‘ VA TOG‘ OLDI TUMANLARI UMUMIY O‘RTA TA’LIM MUASSASALARINING HUDUDIY JOYLASHUVI VA IJTIMOIY-IQTISODIY RIVOJLANISHI - Nurmatov A.U; Tuychiyev X. Sh; Azimova N.B (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola Qashqadaryo viloyatining tog’ va tog‘oldi hududlarida umumta’lim muassasalari infratuzilmasini rivojlantirishdagi dolzarb muammolarni tahlil qilishga bag’ishlangan. Hududning o‘ziga xos geografik sharoitlari, aholi zichligi va resurslarning cheklanganligi ta’lim sifatiga ta’sir ko’rsatuvchi asosiy omillardir. Tadqiqotda mavjud kamchiliklar, jumladan, maktab binolarining eskirganligi, moddiy-texnik bazaning yetishmasligi va pedagog kadrlar taqchilligi chuqur o‘rganilgan.