MARKETING NAZARIYASINING EVOLYUTSIYASI VA ZAMONAVIY MARKETING KOMPLEKSI: NAZARIY VA AMALIY YONDASHUVLAR - Egamberganova Xolida Umrbek qizi,; Koshayeva Dilafro‘z Davronbek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada marketing nazariyasining tarixiy rivojlanish bosqichlari, uning iqtisodiy tizimdagi o‘rni va zamonaviy marketing kompleksining (marketing mix) shakllanishi tahlil qilinadi. Marketing konsepsiyalarining evolyutsiyasi ishlab chiqarish yo‘naltirilgan modeldan tortib, iste’molchi markazidagi strategiyalargacha bo‘lgan jarayonlar orqali o‘rganiladi. Shuningdek, maqolada 4P, 7P va raqamli marketing yondashuvlarining amaliy ahamiyati ochib beriladi. Tadqiqot natijalariga asoslanib, zamonaviy biznes uchun samarali marketing strategiyalarini shakllantirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan. 1