ONLAYN VA OFLAYN SAVDO KANALLARINI BIRLASHTIRISH: MIJOZ QULAYLIGI VA SAVDO SAMARADORLIGINI OSHIRISH YO‘LLARI - Allamberganova Oyjamol Rahmanbergan qizi; Rajabova Diyoraxon San’at qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy savdo tizimida onlayn va oflayn savdo kanallarini integratsiya qilishning ahamiyati, uning mijozlar tajribasiga ta’siri hamda biznes samaradorligini oshirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida omnichannel (ko‘p kanalli) savdo strategiyasining asosiy tamoyillari, amaliyotda qo‘llash mexanizmlari va samaradorlik ko‘rsatkichlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ushbu yondashuv orqali mijoz ehtiyojlarini chuqurroq anglash, sotuv hajmini oshirish va raqobatbardoshlikni mustahkamlash yo‘llari taklif etiladi.