QISHLOQ XO‘JALIGI MAHSULOTLARI EKSPORTI VA IMPORTIDA NARX ELASTIKLIGINING AHAMIYATI - Egamberganova Xolida Umrbek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur tezisda qishloq xo‘jaligi mahsulotlari eksporti va importida narx elastikligining iqtisodiy ahamiyati tahlil qilinadi. Narx elastikligi orqali talab va taklifning o‘zgarishi, xalqaro savdoda raqobatbardoshlik, eksport tushumlari va import hajmiga ta’sir etuvchi omillar o‘rganiladi. Shuningdek, narx elastikligining yuqori yoki past bo‘lishi mamlakat iqtisodiyotiga qanday ta’sir ko‘rsatishi ilmiy asosda yoritiladi.