INTRODUKSIYA SHAROITIDA O’SISH VA RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI: MOSLASHUVCHANLIK MEZONLARI - Valijon Mahmudov; Olimova Xurshida; Komilova Mohigul (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu ishda introduksiya sharoitida organizmlarning o‘sish va rivojlanish xususiyatlari hamda moslashuvchanlik mezonlari tahlil qilinadi. O‘sish tezligi, rivojlanish bosqichlari, reproduktiv strategiyalar va stressga chidamlilik asosiy parametrlar sifatida ko‘rib chiqilgan. Jadval va diagramma orqali ularning moslashuvchanligi tasvirlangan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, plastiklik mezonlari yangi muhitga moslashish va introduksiya muvaffaqiyatini prognoz qilishda muhim rol o‘ynaydi. Material biologik monitoring va konservatsiya strategiyalarida foydali bo‘ladi.