AQLIY VA JISMONIY RIVOJLANISHGA TASIR ETUVCHI OMILLAR - Mirzabekova Feruza Nasirdinova; Normatova Gullola Qoraboy qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada aqliy va jismoniy rivojlanish jarayoni hamda unga ta’sir etuvchi asosiy omillar tahlil qilingan. Tadqiqotda ijtimoiy-iqtisodiy holat, oila muhiti, uyqu va ovqatlanish sifati, jismoniy faollik va sport bilan shug‘ullanish, raqamli texnologiyalar, atrof-muhit hamda geografik joylashuvning inson rivojlanishiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, aqliy va jismoniy rivojlanishning o‘zaro bog‘liqligi ko‘rsatib berilgan. Natijalar kompleks yondashuv va sog‘lom turmush tarzining muhimligini tasdiqlaydi.