ZAMONAVIY QURILISHDA TO‘SINLI KONSTRUKSIYALAR: YIG‘MA KESIMLAR VA INNOVATSION TO‘SINLAR - Xolmo‘minov Sherbek Abdihomid o‘g‘li; Saydullayeva Sitora Axmat qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur mavzu zamonaviy qurilishda to‘sinli konstruksiyalarning ahamiyati, ularning rivojlanish yo‘nalishlari hamda yangi texnologiyalar asosida yaratilayotgan yechimlarni yoritishga bag‘ishlangan. Annotatsiyada yig‘ma kesimli to‘sinlarning konstruktiv xususiyatlari, ularning ishlab chiqarish va montaj jarayonidagi qulayliklari, iqtisodiy samaradorligi hamda mustahkamlik ko‘rsatkichlari tahlil qilinadi. Shuningdek, innovatsion to‘sinlar — kompozit materiallar, oldindan zo‘riqtirilgan beton va yengil, yuqori mustahkam po‘lat asosidagi konstruksiyalar misolida zamonaviy yondashuvlar ko‘rib chiqiladi. Ushbu yechimlar qurilish jarayonini tezlashtirish, resurslardan oqilona foydalanish va inshootlarning uzoq muddat xizmat qilishini ta’minlashda muhim omil sifatida baholanadi.