TOVAR BELGILARINING NAZARIY-HUQUQIY ASOSLARI VA BOZOR IQTISODIYOTIDAGI ROLI - Nasirillayeva Nadida Otabek qizi; Nishonova Umida Shavkat qizi; Uskanov Javohirjon Sherali o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur ilmiy maqolada tovar belgilarining nazariy-huquqiy mohiyati, ularning iqtisodiy ahamiyati hamda milliy va xalqaro huquq doirasida muhofaza qilinishi masalalari tahlil etilgan. Tovar belgilarining bozor iqtisodiyotida raqobatni rivojlantirish, iste’molchilar huquqlarini himoya qilish va korxonalarning intellektual salohiyatini oshirishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasida tovar belgilarini huquqiy muhofaza qilish amaliyoti va mavjud muammolar tahlil qilinib, ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar ilgari surilgan.