IJTIMOIY-GUMANITAR FANLARNING O’QUVCHILARDA IQTISODIY TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISHDAGI O‘RNI - Pardayeva Iroda Usmonqul qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ijtimoiy-gumanitar fanlarning o‘quvchilarda iqtisodiy tafakkurni rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. O‘quv jarayonida tarix, geografiya, huquq va adabiyot kabi fanlar orqali iqtisodiy bilimlar, iqtisodiy madaniyat va mas’uliyatni shakllantirish imkoniyatlari ochib beriladi. Shuningdek, interfaol metodlar, loyihaviy faoliyat va hayotiy misollar asosida iqtisodiy tafakkurni rivojlantirishning samarali yo‘llari yoritilgan. Tadqiqot natijalarida ijtimoiy-gumanitar fanlar o‘quvchilarda amaliy iqtisodiy ko‘nikmalarni shakllantirishda muhim pedagogik vosita ekanligi asoslab berilgan.