SUV OMBORLAR SUV BALANSINI TAHLIL QILISH (TALLIMARJON SUV OMBORI MISOLIDA) - Nasimova Fayoza; Shermamatov Yusufxon (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada suv omborlarida suv balansini aniq tashkil etishning nazariy va amaliy jihatlari Talimarjon suv ombori misolida o‘rganilgan. Tadqiqot davomida suv sathining o‘zgarishi, kirim-chiqim jarayonlari, bug‘lanish, filtratsiya, gidrometeorologik omillar hamda suv resurslarining mavsumiy taqsimlanishi tahlil qilindi. Olingan natijalarga asoslanib, suv omborida suvni boshqarish jarayonida samaradorlikni oshirish, suv yo‘qotishlarini kamaytirish va suv resurslaridan oqilona foydalanish bo‘yicha takliflar ishlab chiqildi. Tadqiqot natijalaridan hududiy suv xo‘jaligi tashkilotlari ham qo`shimcha ma`lumot sifatida foydalansa bo`ladi .Suv balansini shakllantirish modelini takomillashtirishda qo `shimcha metodik asos bo‘lib xizmat qiladi.