PEDAGOGIKA YO‘NALISHIDAGI TALABALARDA KOMMUNIKATIV KO‘NIKMALARNI RIVOJLANTIRISHGA TA’SIR ETUVCHI OMILLAR TAHLILI - Jumabayeva Dildora Madaminovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada pedagogika yo‘nalishida tahsil olayotgan talabalarda kommunikativ ko‘nikmalarni rivojlantirishga ta’sir etuvchi asosiy omillar ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot davomida kommunikativ kompetensiyaning mazmuni, tarkibiy qismlari va pedagogik faoliyatdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, individual-psixologik xususiyatlar, ta’lim muhiti, o‘qituvchi shaxsiyati, ijtimoiy- madaniy omillar hamda axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining kommunikativ ko‘nikmalarga ta’siri asoslab berilgan. Maqolada zamonaviy pedagogik metodlar, jumladan interaktiv usullar, rol o‘yinlari, munozaralar va loyiha asosida o‘qitishning samaradorligi ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqot natijalari asosida pedagogika talabalari kommunikativ kompetensiyasini rivojlantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.