PEDAGOGIKA YO‘NALISHIDAGI TALABALARDA KOMMUNIKATIV KO’NIKMALARNI RIVOJLANTIRUVCHI TRENING DASTURI - Jumabayeva Dildora Madaminovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada pedagogika yo‘nalishidagi talabalarda kommunikativ ko‘nikmalarni rivojlantirishning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Tadqiqotda kommunikativ kompetensiyaning mohiyati, uning tarkibiy qismlari hamda zamonaviy ta’lim jarayonidagi ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, talabalar uchun ishlab chiqilgan trening dasturining tuzilishi, metodlari va samaradorlik mezonlari asoslab berilgan. Trening jarayonida interaktiv metodlar, rol o‘yinlari, refleksiya va emotsional intellektni rivojlantirish texnologiyalaridan foydalanishning ijobiy natijalari ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqot natijalari pedagogika yo‘nalishidagi talabalarning muloqot madaniyatini oshirish, ularning kasbiy kompetentligini shakllantirish va samarali pedagogik faoliyatga tayyorlashda muhim ahamiyat kasb etadi.