DEVELOPMENT OF THE MARKETING SYSTEM IN AGRICULTURAL ECONOMICS AND INTEGRATION OF TRADE SERVICES - Jalalov Karamat Alimjanovich; Sultansuynov Polat Abatovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada qishloq xo‘jaligi iqtisodiyotida marketing tizimini rivojlantirish va savdo xizmatlarini integratsiyalashning nazariy hamda amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Agrar sektorda mahsulotlarni sotish samaradorligini oshirish, bozor infratuzilmasini modernizatsiya qilish va raqamli texnologiyalarni joriy etish orqali marketing tizimini takomillashtirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, qishloq xo‘jaligi ishlab chiqaruvchilari va savdo tashkilotlari o‘rtasidagi iqtisodiy aloqalarni mustahkamlash, qiymat zanjirini optimallashtirish va eksport salohiyatini oshirish masalalari yoritiladi. Tadqiqot natijalari agrar sektorni rivojlantirishda marketing va savdo xizmatlarining integratsiyasi muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.