KAPITAL TARKIBI VA INVESTITSIYA QARORLARI: MODIGLIANI- MILLER NAZARIYASI AMALIYOTDA - Maxmudov Anvarjon; Olimbek Berdaliyev (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada kapital tarkibining investitsiya qarorlariga ta’siri Modigliani-Miller nazariyasi asosida tahlil qilinadi. Maqolada ushbu nazariyaning asosiy postulatlari bo‘lgan mukammal bozor sharoitidagi kapital tarkibining neytralligidan tortib, soliq afzalliklari va moliyaviy muammolar xarajatlari hisobga olingan kengaytirilgan modellargacha ketma-ket ko‘rib chiqiladi. O‘zbekiston kompaniyalari misolida nazariy qoidalarning amaliyotga tatbiq etilishi o‘rganiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, rivojlanayotgan bozorlar sharoitida kapital tarkibini optimallashtirishda an’anaviy MM doirasi yetarli bo‘lmay qoladi va milliy iqtisodiy muhitning o‘ziga xos xususiyatlarini hisobga olish zarur.