TURKIY DAVLATLAR TASHKILOTI VA BU TASHKILOTDA O‘ZBEKISTONNING ISHTIROKI - Temirova Marjona Toir qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Turkiy davlatlar o‘zaro tarixiy ildizlari, umumiy madaniyat, til va an’analarga asoslangan mustahkam aloqalar bilan bog‘langan. Hozirgi kunga kelib, mazkur xalqlar o‘zaro hamkorlikni yangi bosqichga ko‘tarish maqsadida bir nechta mintaqaviy va xalqaro tashkilotlar doirasida faol hamkorlik qiladi. Ana shunday muhim mintaqaviy tuzilmalardan biri bu Turkiy davlatlar tashkilotidir. Ushbu tashkilot bir guruh turkiy tilli davlatlar o‘rtasida siyosiy, iqtisodiy, madaniy va boshqa yo‘nalishlarda hamkorlikni chuqurlashtirishga qaratilgan bo‘lib, jahon miqyosida o‘zining mustahkam pozitsiyasini egallab bormoqda.