MAKTABGA TAYYORLOV GURUHLARDA SAVODXONLIKKA TAYYORGARLIKNING AHAMIYATI - SHAKIROVA MALIKA INATULLOYEVNA (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada maktabga tayyorlov guruhlarida bolalarni savodxonlikka tayyorlashning pedagogik ahamiyati, metodik asoslari va samarali usullari yoritilgan. Shuningdek, maktabgacha yoshdagi bolalarning nutqiy rivojlanishi, fonematik eshituv qobiliyati, fikrlash va idrok jarayonlarini shakllantirishda savodxonlikka tayyorgarlikning o‘rni ilmiy asosda tahlil qilingan. Zamonaviy pedagogik texnologiyalar va interaktiv metodlarning ahamiyati ham ko‘rsatib o‘tilgan.