5–6 YOSHLI BOLALARDA BILISH JARAYONLARINI RIVOJLANTIRISH - ZARNIGOR BAZAROVA IMOMNAZAROVNA (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada 5–6 yoshli bolalarda bilish jarayonlarini rivojlantirishning pedagogik-psixologik asoslari yoritilgan. Bolalarning diqqat, xotira, tafakkur, idrok va tasavvur kabi bilish jarayonlarini shakllantirishda zamonaviy pedagogik texnologiyalar va interaktiv metodlarning ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, maktabgacha ta’lim tizimida samarali usullar va yondashuvlar bayon etilgan.