ISPAN TILIDAGI KASBIY LEKSIKANING O’ZBEK TILIDA EKVIVALENT TARJIMASINI ANIQLASH YO’LLARI - Begmatov A'zam; Ergasheva Gulira'no Alisher qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnоtаtsiуа. Maqolada ispan tilidagi kasbiy leksikaning o’zbek tilidagi ekvivalent tarjimasini aniqlash yo’llari muhokama qilinadi. Kasbiy leksika - bu muayyan soha yoki faoliyat bilan bog’liq maxsus atamalar va iboralardan iborat bo’lib, ularning to’g’ri tarjimasi professional muloqotda muhim ahamiyatga ega. Maqolada ispan tilidagi kasbiy leksikani o’zbek tiliga tarjima qilishda yuzaga keladigan qiyinchiliklar, tarjima usullari va strategiyalari, shuningdek, madaniy kontekstning ahamiyati ko’rib chiqiladi. Ispan va o’zbek tillaridagi kasbiy leksikaning o’ziga xos xususiyatlari tahlil qilinadi va samarali tarjima uchun zarur bo’lgan tavsiyalar beriladi.