TIBBIY TASHXIS AMALIYOTIDA FOTOMETRIK USULLARNING QO’LLANILISHI - Raxmatullayeva Sokina Mansurovna; Nosirova Nilufar Karimjonovna; Abdumalikova Jasmina Abduvali qizi; F.N.Temirov (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Maqolada tibbiy tashxis amaliyotida fotometrik usullarning qo’llanilishi, ularning fizikaviy asoslari, turlari va klinik ahamiyati ko’rib chiqilgan. Spektrofotometriya, kolorimetriya va flyuorimetriya usullari, shuningdek ularning kliniko-laborator diagnostikadagi o’rni batafsil tahlil qilingan. Zamonaviy tibbiyotda fotometrik usullarning rivojlanish yo’nalishlari va ularning biomeditsina muhandisligi bilan integratsiyasi muhokama qilingan.