GLOBAL EKOLOGIK INQIROZ VA UNING STRATEGIK OQIBATLARI - Abduqodirova Marjona Ro‘zibek qizi; Ergasheva Ruxshona O‘lmasbek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada global ekologik inqirozning sivilizatsiyaviy oqibatlari va ularning OTM o‘quv dasturlaridagi in’ikosini tahlil qiladi. Maqolada biosfera muvozanatining buzilishi va antropogen ta’sirning kuchayishi jarayonlari ilmiy asoslangan [1, 4]. Tadqiqotda oliy ta’lim tizimidagi metodik bo‘shliqlar "muammoli vaziyatlar" sifatida ko‘rib chiqilib, ularni hal qilishda yangi tahrirdagi Konstitutsiya va xalqaro tajribaga tayanilgan [2, 5].