ENERGIYA RESURSLARI - Turdaliyeva Zarnigor; Olimjonova Feruza (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.Energiya resurslari insoniyat hayotida muhim o‘rin tutadi. Ular sanoatni rivojlantirish, transport tizimini yuritish, uy-joylarni isitish va kundalik ehtiyojlarni qondirishda asosiy manba hisoblanadi. Energiya bo‘lmasa, zamonaviy hayotni tasavvur qilish qiyin. Energiya resurslari asosan ikki turga bo‘linadi: qayta tiklanadigan va qayta tiklanmaydigan resurslar. Qayta tiklanmaydigan resurslarga neft, gaz, ko‘mir kabi foydali qazilmalar kiradi. Ular millionlab yillar davomida shakllangan bo‘lib, inson tomonidan tez sur’atlarda sarflanmoqda. Shu sababli bunday resurslar cheklangan hisoblanadi va kelajakda tugab qolish xavfi mavjud.