XALQARO TURIZM SOHASIDA GIDNING ROLI: XAVFSIZLIK, ETIK MAS’ULIYAT VA METODIK TAYYORGARLIK - Mingbayeva Diyora; Umaraliyeva Barchinoy (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada xalqaro turizm sohasida gidning roli, uning xavfsizlik, etik mas’uliyat va metodik tayyorgarlik jihatlari tahlil qilinadi. Gid nafaqat ekskursiya o‘tkazuvchi, balki sayyohlarning xavfsizligi, madaniy o‘zaro tushunish va yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan muammolarni oldini olishda muhim shaxs hisoblanadi. Maqolada gidning kasbiy kompetensiyalari, etik qoidalarga rioya qilishi va metodik jihatdan puxta tayyorgarligi xalqaro turizm standartlari kontekstida yoritilgan. Shuningdek, gid faoliyatidagi asosiy xatarlar va ularni bartaraf etish yo‘llari bo‘yicha tavsiyalar berilgan.