YER RESURSLARIDAN BARQAROR FOYDALANISH: ZAMONAVIY YONDASHUVLAR VA O‘ZBEKISTON TAJRIBASI - Solijonova Rayxona; Abdullayev Botir (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Yer resurslari insoniyat taraqqiyoti va hayoti uchun eng muhim ne’matlardan hisoblanadi. Tabiiy resurslar ichida aynan yer resursi inson faoliyati uchun tamal toshidir. Chunki oziq-ovqat yetishtirish, sanoat va kommunal obyektlar qurilishi, transport tarmoqlari rivoji, aholining farovon yashashi bevosita yer bilan bog‘liqdir. Yer resurslarining betakrorligi hamda qayta tiklanmasligi tabiiy resurslardan barqaror va oqilona foydalanish zaruratini kundan-kunga oshirib bormoqda. Aynan shu bois dunyo mamlakatlarida, jumladan, O‘zbekistonda ham yer resurslaridan barqaror foydalanish, zamonaviy agrotexnologiyalarni joriy qilish va ekologik muhofazani kuchaytirish masalasi dolzarb ahamiyat kasb etmoqda.