SUNIY INTELLEKT YORDAMIDA INNOVATSION DORI VOSITALARINI YARATISH - Sattorova Marjona Matxiddin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining farmatsevtika sohasida qo‘llanilishi, xususan, yangi dori vositalarini yaratish jarayonidagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt algoritmlari yordamida biologik faol moddalarni aniqlash, molekulyar modellashtirish, klinik sinovlarni optimallashtirish va dori ishlab chiqish vaqtini qisqartirish imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, ushbu texnologiyaning afzalliklari bilan bir qatorda, mavjud muammolar va istiqbolli yo‘nalishlar ham ko‘rib chiqiladi.