BOLA TARBIYASIDA OILA, MAKTAB VA MAHALLA HAMKORLIGI - Tojiboyeva Dilshodaxon Xudoyberdievna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bola tarbiyasida oila, maktab va mahalla o‘rtasidagi hamkorlikning ahamiyati tahlil qilinadi. Oila tarbiyaviy jarayonning bosh omili sifatida ko‘rib chiqiladi. Maktabning pedagogik va akademik roli hamda mahallaning ijtimoiy-madaniy taʼsiri ko‘rib chiqiladi. Hamkorlik mexanizmlari va ularni amalga oshirish usullari misollar bilan beriladi. Mahalla va maktab o‘rtasida targ‘ibot, profilaktika va qo‘llab-quvvatlash tizimlari tavsiya etiladi. Amaliy tajribalar va muvaffaqiyatli loyihalar orqali samarali model taklif etiladi. Xulosa sifatida taraflarning aniq vazifalari va uzviy hamkorlikning ijtimoiy foydasi qayd etiladi. Maqola oxirida amalga oshirish bo‘yicha konkret tavsiyalar va foydalanilgan adabiyotlar keltirilgan.