NERV TO‘QIMASI TUZILISHI - Yunusaliyeva Marjonaxon Davronbek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: shbu mavzuda nerv to‘qimasining tuzilishi, uning asosiy hujayralari – neyronlar va neyrogliya hujayralarining funksional xususiyatlari yoritiladi. Nerv to‘qimasi organizmning tashqi va ichki muhitdan kelayotgan signallarni qabul qilish, qayta ishlash va uzatishda muhim ahamiyatga ega. Shuningdek, nerv tolalari, sinapslar va impuls o‘tkazish mexanizmlari haqida ilmiy ma’lumotlar beriladi.