YOSHLARDA AXLOQIY LIDERLIK: NAZARIY ASOSLAR, EMPIRIK TADQIQOTLAR VA ZAMONAVIY ISTIQBOLLAR - Samatov Xurshid; Joʻraboyev Lochinbek Baxtiyor o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada yoshlarda axloqiy liderlikning shakllanishi, nazariy va empirik asoslari, tarixiy rivojlanish bosqichlari hamda zamonaviy yondashuvlari tahlil qilinadi. Axloqiy liderlikni o‘rganishda klassik va zamonaviy nazariyalar, mintaqaviy va milliy olimlarning fikrlari, amaliy tadqiqotlar natijalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, axloqiy liderlikning yoshlar ongida qanday shakllanishi, ijtimoiy va madaniy omillarning ta’siri, tanqidiy muhokamalar va ilg‘or tajribalar asosida chuqur ilmiy tahlil beriladi.