SHAXS RIVOJLANISHIDA TAFFAKURNI RIVOJLANTIRUVCHI PSIXOLOGIK OMILLAR - G‘aniyeva Muhlisa Murodiljon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Inson tafakkuri uning borliqni anglash va ongli faoliyat yuritishida hal qiluvchi ahamiyatga ega bo‘lgan muhim psixik jarayondir. Ushbu annotatsiyada tafakkurning mohiyati, uning bilish jarayonidagi o‘rni hamda asosiy fikrlash operatsiyalari — tahlil, sintez va umumlashtirish ilmiy jihatdan yoritiladi. Shuningdek, tafakkurning mantiqiy va ijodiy shakllari hamda ularning shaxs rivojlanishidagi ahamiyati qisqacha tahlil qilinadi. Xulosa qilib, tafakkur insonning bilimlarni o‘zlashtirishi va muammolarni samarali hal etishida muhim omil ekanligi asoslab beriladi.