RUS FRAZEOLOGIYASINI OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA O‘QITISHNING DOLZARB MUAMMOLARI (O‘ZBEK VA RUS TILLARIDAGI PEJORATIV BIRLIKLAR ASOSIDA) - Zaripova Matluba Kulﬁdinovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Maqolada oliy ta’lim muassasalarida rus frazeologiyasini o‘qitishning dolzarb muammolari rus va o‘zbek tillaridagi peyorativ frazeologik birliklar asosida ko‘rib chiqiladi. Lingvomadaniy farqlar, talqin va tarjima qilishdagi qiyinchiliklarga, shuningdek, talabalarni o‘qitishning metodik yondashuvlariga alohida e’tibor qaratiladi. Milliy-madaniy xususiyatlarni aks ettiruvchi peyorativ frazeologiya misollari tahlil qilinadi va o‘qitishni takomillashtirish yo‘llari taklif etiladi.