NORASMIY BANDLIKNI RASMIY SEKTORGA O‘TKAZISHDA IQTISODIY RAG‘BATLANTIRISH VA DAVLAT QO‘LLAB-QUVVATLASH YO‘NALISHLARI - Bobonazarova Yulduz Botirovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada O‘zbekistonda norasmiy bandlikni rasmiy sektorga o‘tkazish va yashirin iqtisodiyotni qisqartirish mexanizmlari tahlil qilingan. Unda 2022-2028-yillarga mo‘ljallangan davlat siyosati doirasida joriy etilgan soliq imtiyozlari, subsidiyalar hamda raqamli monitoring tizimlarining samaradorligi yoritilgan. Tadqiqot natijasida rasmiy bandlikni kengaytirishda iqtisodiy rag‘batlantirish va ijtimoiy himoya mexanizmlarining uyg‘unligi muhim omil ekanligi asoslab berilgan.