HARBIY MOJAROLARDA HARBIY XIZMATCHILARDAGI AXLOQIY- RUHIY CHIDAMLILIKNI TADQIQ ETISH FENOMENOLOGIYASI: XORIJIY HARBIY-PSIXOLOGIK TADQIQOTLAR MISOLIDA - Abduvasiyev Botirjon Baxtiyor o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Zamonaviy davr insoniyatni oldida turgan global va fundamental muammolarga nisbatan qarashlarni tubdan yangilashni talab etmoqda. Harbiy-siyosiy jarayonlarning keskin o‘zgarishi, geosiyosiy raqobatning kuchayishi, yangi xavf- xatarlar shaklining paydo bo‘lishi davlat boshqaruvi, milliy xavfsizlik va harbiy tizimlarning qayta tashkil etilishini taqozo etmoqda. Shu jarayonda inson omilining, xususan, harbiy xizmatchilarning axloqiy-ruhiy tayyorgarligi davlat mudofaa qudratining muhim tarkibiy qismiga aylanmoqda.