ZAMONAVIY TA’LIM JARAYONIDA SHAXS TARBIYASINING ASOSIY PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Mamajonova Oydinoy Dilshodbek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada shaxs tarbiyasining ijtimoiy-psixologik jihatlari va zamonaviy ta’lim muhitida o‘quvchilar xarakterini shakllantirish masalalari tahlil qilinadi. Yoshlarni komil inson qilib tarbiyalashda oila, ta’lim tizimi va tashqi muhitning ta’sir kuchi ilmiy asoslab berilgan. Shuningdek,bugungi zamonaviy dunyoda va islohotlar davrida O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti qaror va farmonlari asosida tarbiya masalasining dolzarbligi tahlil qilinadi.