AMIR TEMUR DAVLATI VA HARBIY SANʼATINING TARIXIY- STRATEGIK ASOSLARI - Alisher Mamajonov; Sarkarbayeva Xojinisa; Mamatkarimova Aydana (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Amir Temur saltanatida davlat boshqaruvi tizimi va harbiy sanʼatning oʻziga xos jihatlari tahlil qilinadi. Temur davlatida markazlashgan boshqaruv tizimi, adolat va intizom tamoyillari asosida davlatni idora etish usullari koʻrib chiqiladi. Shuningdek, Temurning davlatchilik va harbiy sanʼat rivojiga qoʻshgan hissasi yoritiladi.