SHAHAR SHAROITIDA JANGOVAR HARAKATLAR TAKTIKASINI TAKOMILLASHTIRISH ASOSIY YO‘NALISHLARI - M.N. Olimjonov (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy qurolli mojarolarning eng murakkab segmenti bo‘lgan shahar sharoitidagi jangovar harakatlar taktikasini takomillashtirish masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda Rossiya Federatsiyasi Qurolli Kuchlarining so‘nggi yillardagi (Suriya va Ukraina) jangovar tajribasi asosida shturm guruhlarining tuzilishi, uchuvchisiz uchish apparatlarining (UUA) roli va taktik tibbiyotning ahamiyati yoritilgan. Maqolada shahar ichidagi "vertikal jang" va yer osti kommunikatsiyalaridan foydalanishning o‘ziga xos jihatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, harbiy xizmatchilarni maxsus tayyorlashning to‘rtta asosiy yo‘nalishi — yopiq hududda jang qilish (CQB), muhandislik tayyorgarligi, taktik tibbiyot va psixologik chidamlilik bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.