TARBIYASI OG‘IR O‘QUVCHILAR BILAN ISHLASH PSIXOLOGIYASI - Ishmirzayeva Gulmira Karimovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Anotatsiya: Mazkur maqolada tarbiyasi og‘ir o‘quvchilar bilan ishlashning psixologik jihatlari, ularning xulq-atvoridagi muammolarni keltirib chiqaruvchi asosiy omillar hamda ularni bartaraf etishning samarali yo‘llari tahlil qilinadi. Ta’lim muassasasi o‘quvchilarning nafaqat bilim olishi, balki shaxs sifatida shakllanishi va ijtimoiylashuvi uchun muhim muhit ekanligi asoslab beriladi. Maqolada individual yondashuv, emotsional qo‘llab-quvvatlash, ijobiy motivatsiyani shakllantirish, ziddiyatlarni konstruktiv hal etish hamda pedagog va psixolog hamkorligining ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, oilaviy va ijtimoiy muhitning o‘quvchi xulq- atvoriga ta’siri ham ko‘rib chiqiladi. Ushbu yondashuvlar orqali o‘quvchilarning salbiy xulq-atvorini ijobiy tomonga o‘zgartirish, ularning ta’lim jarayonidagi faolligini oshirish va jamiyatga moslashuvini ta’minlash mumkin.