KELAJAK USTAXONASI: TEXNOLOGIYA DARSLARIDA VIRTUAL VA REAL MUHIT UYG‘UNLIGI - Madraximova Xalimaxon (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada texnologiya darslarini yanada samarali tashkil etish maqsadida virtual va real muhitni birgalikda qo‘llash masalasi ko‘rib chiqiladi. Men bu yondashuv orqali o‘quvchilarning nafaqat nazariy bilimlarini, balki amaliy ko‘nikmalarini ham rivojlantirish mumkinligini asoslashga harakat qildim. Maqolada an’anaviy dars usullari bilan bir qatorda zamonaviy raqamli vositalar, virtual tajribalar va interaktiv platformalardan foydalanishning ahamiyati yoritilgan.Shuningdek, virtual muhitda olingan bilimlarni real ustaxona sharoitida mustahkamlash o‘quvchilarning qiziqishini oshirishi va ularni mustaqil fikrlashga undashi ta’kidlanadi. Ushbu yondashuv asosida “kelajak ustaxonasi” modelini shakllantirish, innovatsion ta’lim muhitini yaratish hamda o‘quvchilarning ijodiy va texnik salohiyatini rivojlantirish bo‘yicha takliflar berilgan.