TURKISTONDA JADIDCHILIK HARAKATI VA TA’LIM-TARBIYA ISLOHOTLARI - Boymatova Munavvar Ravshan qizi; Norbo’tayeva Marjona G'olib qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Turkistonda jadidchilik harakatining shakllanishi, uning ijtimoiy-siyosiy va ma’naviy asoslari, shuningdek ta’lim-tarbiya tizimini modernizatsiya qilishdagi o‘rni ilmiy jihatdan keng tahlil qilinadi. Jadidlarning pedagogik qarashlari, yangi usul maktablari faoliyati va milliy ongni shakllantirishdagi roli asoslab beriladi.