O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA TA’LIM SOHASIDA AMALGA OSHIRILGAN ISLOHOTLAR - Temirova Charos Husanovna; Norboʻtayeva Marjona Gʻolib qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida ta’lim tizimini isloh qilish jarayonlari, ularning mazmun-mohiyati va asosiy yo‘nalishlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Ta’lim tizimining barcha bosqichlarida amalga oshirilgan o‘zgarishlar, xususan maktabgacha, umumiy o‘rta va oliy ta’lim sohalaridagi islohotlar keng yoritiladi. Shuningdek, zamonaviy ta’lim texnologiyalarini joriy etish, inson kapitalini rivojlantirish va ta’lim sifatini oshirish masalalari tahlil qilinadi.