GEOMETRIK TRANSFORMATSIYALAR (SILJIRISH, AYLANTIRISH, SIMMETRIYA) VA ULARNING O‘QITISHDAGI AHAMIYATI - Xidirova Barchinoy Tolibovba (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada geometrik transformatsiyalar — siljirish, aylantirish va simmetriya tushunchalari nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida ushbu transformatsiyalarning matematik asoslari, ularning fazodagi o‘rni hamda o‘quvchilarning fazoviy tafakkurini rivojlantirishdagi ahamiyati o‘rganildi. Shuningdek, transformatsiyalarni o‘qitishda zamonaviy pedagogik yondashuvlar, xususan vizual va interaktiv metodlardan foydalanishning samaradorligi tahlil qilindi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, geometrik transformatsiyalarni tizimli va ko‘rgazmali usullar orqali o‘qitish o‘quvchilarning mantiqiy fikrlashini sezilarli darajada rivojlantiradi.