IMKONIYATI CHEKLANGAN BOLALARNI INKLYUZIV TA’LIM ORQALI O’QITISH VA TARBIYALASHNI TASHKIL ETISH - Ashurova Maftuna To‘ychi qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada imkoniyati cheklangan bolalarni inklyuziv ta’lim tizimi orqali o‘qitish va tarbiyalash masalalari yoritilgan. Inklyuziv ta’limning mazmuni, uning ahamiyati va amaliyotdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, bunday bolalar bilan ishlashda pedagogik yondashuvlar, metodlar va samarali usullar ko‘rib chiqiladi. Maqolada inklyuziv muhitni shakllantirishning asosiy tamoyillari hamda o‘qituvchi va ota-onalarning hamkorligi muhim omil sifatida ta’kidlanadi.