OILAVIY MUHITNING MEHRGA MUHTOJ BOLALARNING IJTIMOIY VA MA’NAVIY RIVOJLANISHIDAGI ROLI: PSIXO-FIZIOLOGIK TAHLIL - Karimov Suxrob Erkin o'gli (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada oilaviy muhitning mehrga muhtoj, xususan, yetim va ota-ona qaramog‘idan mahrum bo‘lgan bolalarning ijtimoiy-ma’naviy shakllanishidagi ahamiyati tadqiq etiladi. Tadqiqot jarayonida institutsional muassasalar (Mehribonlik uylari) va oilaviy muhit (asrab olgan yoki vasiylikka olgan oilalar) o‘rtasidagi farqlar bolaning ruhiy barqarorligi va kognitiv rivojlanishi nuqtayi nazaridan tahlil qilinadi. Maqolada oilaviy mehrning bolaning neyrobiologik rivojlanishiga ta’siri va ijtimoiy adaptatsiyadagi o‘rni ilmiy asoslab berilgan.