ЭКСПЕРИМЕНТАЛ КОЛИТДА КАРДИОМИОЦИТЛАРНИНГ УЛЬТРАСТРУКТУРАВИЙ ХУСУСИЯТЛАРИ - Нўъмонов Қодир Қобилович (TADQIQOTLAR, 2026)
Ушбу мақолада экспериментал колит шароитида юрак мушак ҳужайралари — кардиомиоцитларнинг ультраструктуравий ўзгаришлари ўрганилди. Тадқиқот натижаларига кўра, колит натижасида ривожланувчи эндотоксикоз ва яллиғланиш реакциялари миокардда деструктив ўзгаришларга олиб келиши аниқланди. Кардиомиоцитларда митохондриялар дистрофияси, миофибриллалар дезорганизацияси ва саркоплазматик ретикулумда патологик ўзгаришлар кузатилди.