AYOL VA ZAMONAVIY JAMIYAT, DOLZARB MUAMMOLARI - Sheraliyeva Marjonaxon (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy jamiyatda ayollarning o‘rni, ularning ijtimoiy, iqtisodiy va siyosiy hayotdagi ishtiroki hamda duch kelayotgan dolzarb muammolari tahlil qilinadi. Shuningdek, gender tengligi, ayollarning huquqlari va imkoniyatlarini kengaytirish masalalari yoritiladi. Jamiyat rivojida ayol omilining ahamiyati va mavjud muammolarni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi.